OM STIFTELSEN

SKF er en ideell aktør i familievernet som yter hjelp til familier, par og enkeltpersoner som opplever vanskeligheter i hverdagen.  Hjelpen er uavhengig av trosretning, seksuell legning og etnisitet.

Familievernkontoret er åpent
og tilgjengelig for alle

Du kan ringe oss for å få råd og veiledning. Vi tilbyr også videokonsultasjon. Fysiske møter må avtales på forhånd per telefon.

Viktig informasjon om smitteverntiltak:
Dersom du føler deg syk eller kan ha vært utsatt for smitte, skal du ikke møte opp på familievernkontoret. Ta kontakt med oss på telefon, så finner vi en løsning. Når du møter til avtale på familievernkontoret, ber vi om at du ankommer kort tid før din avtale, slik at vi unngår at flere blir sittende på venterommet samtidig. Følg ellers smittevernråd som gis av regjering og kommune.

Hva kan vi hjelpe deg med

Parsamtaler

Enten det dreier seg om utroskap, kommunikasjons-problemer eller at følelsene tar slutt, kan det være godt å snakke med en nøytral tredjepart.

Mekling / Foreldresamarbeid

Et samlivsbrudd er opprivende, men desto viktigere er det å finne gode måter å organisere det nye livet på.

Barn og ungdom

Noen ganger er det ekstra vanskelig å være barn eller ungdom i en familie. Det kan være utfordrende hvis de voksne i familien er veldig uenige om alt mulig.

Familiesamtaler

Konflikter i familien er vanskelig, enten det dreier seg om sinne, rus eller samarbeid knyttet til barn. Våre familieterapauter kan hjelpe.

Ny leder på Otta

Geir Vik har vært ved familievernkontoret på Otta i 35 år. En mer dedikert og engasjert person i familievernet skal en lete lenge for å finne. Med stort hjerte for lokalmiljøet kontoret er en del av, har han vært viktig for at familievernet har klart å nå ut til mange. Så det er ikke rart at lokalavisen har skrevet om ham.

Alle er velkommen til Familievernet

Av og til kan kanskje ordet «familie» få oss til å tenke på stereotypen mor, far og barn. Men familien er jo så mye mer enn det. Alle er velkommen til oss. I løpet av året har vi deltatt på flere Pride-arrangement for nettopp å understreke det. Her er noen av folkene våre i aksjon.

Tilbake i Stiftelsen Kirkens Familievern

Hilde Barstad er tilbake som direktør i Stiftelsen Kirkens Familievern etter å ha hatt permisjon for å være statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet.

Familievernkontorene våre arrangerer med jevne mellomrom kurs.

BUFDIRs Nettbibliotek

Finn kunnskap om barnevern og familievern, oppvekst, likestilling og ikke-diskriminering.

Ofte stilte spørsmål

Familier, par eller enkeltpersoner som opplever problemer i familien kan få hjelp ved Familievernkontoret. Vi kan gi tilbud om behandling og rådgivning der det foreligger vansker, konflikter eller kriser i familien. Dersom det er mange som ønsker time, vil vi prioritere familier som har barn som bor hjemme.

Du trenger ingen henvisning fra noen, men kan ta kontakt direkte med oss.

Timene på Familievernkontoret er gratis. Når vi holder kurs, vil vi ofte be om en liten deltakeravgift.

Har dere barn sammen som er under 16 år, plikter dere å møte til mekling før det kan søkes om separasjon. Intensjonen ved den obligatoriske meklingsordningen er at foreldrene skal komme frem til en skriftlig avtale om foreldreansvar, bosted og samvær.

Meklingstime får dere ved å henvende dere per telefon eller oppmøte ved et familievernkontor. Det skal ved separasjon normalt mekles i den kommunen dere sist hadde felles adresse. Det er i hovedregelen fremmøteplikt til første meklingstime, og mekler vil etter denne timen utstede en meklingsattest som må vedlegges separasjonssøknaden. Ofte kan det være hensiktsmessig å fortsette med flere frivillige meklingstimer for å komme frem til en detaljert avtale. Det kan tilbys opptil syv meklingstimer.

Separasjonssøknad sendes sammen med meklingsattest til Fylkesmannen i det fylket dere sist bodde sammen.

Det kreves ingen grunn for å søke separasjon, det er nok at den ene eller begge ikke ønsker å fortsette samlivet. Etter å ha vært separert i ett år, kan dere søke Fylkesmannen om skilsmisse. I separasjonstiden er dere formelt gift og kan ikke gifte dere på nytt. Dersom dere har bodd på forskjellig adresse i mer enn to år, kan dere søke skilsmisse uten å ha vært separert.

Søknadspapirer for separasjon og skilsmisse finner dere her.