Øvre Telemark

Kontoret i Øvre Telemark dekker kommunane Kviteseid, Nissedal, Fyresdal, Tokke, Vinje, Seljord, Bø, Sauherad, Notodden, Hjartdal, Tinn og delar av Nome. Kontoret er en del av Stiftelsen Kirkens Familievern. Alle familievernkontor arbeider etter samme lover og regler. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss. Tilbudet er gratis.

Øvre Telemark

Telefontider: 08:00 - 15:30

Epost: familiekontoret.ovre.telemark@bufetat.no

Åpningstider: 08:00 – 15:30

Vi tilbyr familieverntenester til enkeltpersonar, par, familier og grupper i kommunene.

De fleste kommer til oss for rådgivning og samtaler om hverdagsproblemer, og når det er vansker, konflikter eller kriser i familien. Du kan helt uforpliktende ta kontakt med oss per telefon eller epost.

På kontoret møter du blant annet psykologer, sosionomer og familieterapeuter. Vi som jobber her har taushetsplikt.

Ventetid hos oss er for tiden

Mekling: inntil 3 uker

Familieterapi: inntil 4 uker

Parterapi: inntil 4 uker

Ventetiden kan være noe lenger på kontorene på Rjukan og på Notodden.

Fra tid til annan opplever dei fleste personar, par og familiar mellommenneskelege konfliktar, vanskar og kriser. Dette er ein naturleg del av det å tilhøyre ein familie eller vere i et parforhold.

Ofte klarer familien eller paret å finne ein måte å tilpasse seg utfordringane, slik at det blir til å leva med. Nokon ganger blir utfordringane så store at ein ikkje kjem vidare uansett kor hardt ein prøvar.

Hvis ein strevar for lenge med uløyste problem, kan dei utvikle seg til så store påkjenningar at det medfører redusert arbeidsevne, livsutfoldelse og i verste fall fysiske eller psykiske lidingar. Da kan det vere nyttig å søkje hjelp ved familievernkontoret. Ved å snakke med ein utanforståande fagperson kan ein få ny innsikt og andre tilnærmingsmåtar til problema.

familiekontoret.ovre.telemark@bufetat.no i emnefeltet skriver du: "Jeg vil bli kontaktet av familievernet"

Hovudkontoret er i Seljord, men vi har også kontor i:

Rjukan, Psykiatriens hus,
Storgata 7, 3660 Rjukan

Notodden, Barne- og familiesenteret,
Skolegata 11, 3674 Notodden

For å bestille time ved disse kontorene benytter du kontaktinformasjonen til kontoret i Seljord.