Christiania

Vi tilbyr gratis parterapi, familieterapi og mekling, samt samlivskurs og foreldreveiledningskurs. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

Christiania

Telefontid:
kl. 08.30 og 15.00 alle hverdager.

Viktig informasjon om smitteverntiltak: Dersom du føler deg syk eller kan ha vært utsatt for smitte, skal du ikke møte opp på familievernkontoret. Ta kontakt med oss på telefon, så finner vi en løsning. Når du møter til avtale på familievernkontoret, ber vi om at du ankommer kort tid før din avtale, slik at vi unngår at flere blir sittende på venterommet samtidig. Følg smittevernråd som gis av regjering og kommune. Husk munnbind!

Kontorets åpningstider:
kl. 08.15-19.00 mandag
kl. 08.15-15.30 tirsdag-fredag

Alle fysiske møter ved Familievernkontoret skal være forhåndsavtalt.

Send oss en e-post

Vennligst vær forsiktig med personopplysninger hvis du kontakter oss på e-post.

De fleste kommer til oss for rådgivning og samtaler om problemer i parforholdet eller i familien. Du kan helt uforpliktende ta kontakt med oss, og alle som jobber hos oss har taushetsplikt.

På familievernkontoret jobber det erfarne familieterapeuter og meklere. Når du henvender deg til oss første gang, vil du få kontakt med en av våre konsulenter som vil be om en kort beskrivelse av årsaken til din henvendelse før du får time hos familieterapeut eller mekler.

Timebestillinger tar vi imot per telefon i kontorets åpningstid. På grunn av større pågang enn kapasitet, er vårt tilbud dessverre begrenset til familier med barn under 18 år.

Vi har som mål å tilby meklingstime innen tre uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning har vi som målsetting at ventetiden ikke skal være mer enn fire uker.

Alle familievernkontor arbeider etter samme lover og regler.

Kommende kurs

Foreldrekurs: gi barnet en god relasjon til begge foreldre etter brudd start 4.mai

Et kurs for foreldre som ønsker å hjelpe barna med å ha et godt forhold til den andre forelderen, selv om det er vanskelig. Kurset strekker seg over tre halve dager.

Circle of security - Start 2.mai Foreldreveiledningskurs Familievernkontoret Christiania

Mange foreldre synes det er utfordrende å gi barna sine trygghet og god oppvekst. Foreldreveiledningskurset Circle of Security (COS), trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre.

TUNING INTO TEENS. 4.mai 2022 Familievernkontoret Christiania

Familievernet inviterer til foreldregruppe. Å være foreldre kan by på mange gleder, men også usikkerhet og bekymring. Når barnet kommer i tenårene og blir ungdom synes mange foreldre det blir vanskeligere å oppnå kontakt, de føler seg avviste og blir usikre. Tenåringen er nysgjerrig, utforskende og søkende i forhold til identitet og sosial tilhørighet. Det utfordrer oss som foreldre.

Hva med oss/Hva med meg

Inspirerende kurs for dere/deg med barn med nedsatt funksjonsevne og kronisk sykdom. Kursene holdes på gode hotell og er ment som et pusterom og en inspirasjon i en krevende hverdag. Kurset starter fredag kveld og avsluttes søndag etter lunsj. Erfarne fagfolk leder kursene.

Familievernet trenger en opptrappingsplan

Parterapien må prioriteres høyere. Dette ble slått fast av det regjeringsoppnevnte utvalget som i 2019 leverte en gjennomgang av familieverntjenesten (NOU 20/2019).

Tilbyr samtaler på Teams

Familievernet tilbyr også digital rådgivning via Teams. Teams har vist seg til å være et godt verktøy for gjennomføring av både par- og individualterapi, foreldresamarbeid og samtaler med barn og ungdom.

Solveig Kopperstad Bratseth, ny fungerende direktør

Jeg gleder meg til å være med å videreutvikle SKF som en profesjonell leverandør av familieverntjenester.