Christiania

Vi tilbyr gratis parterapi, familieterapi og mekling, samt samlivskurs og foreldreveiledningskurs. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

Christiania

Telefontid:
kl. 08.30 og 15.00 alle hverdager.

Viktig informasjon om smitteverntiltak: Dersom du føler deg syk eller kan ha vært utsatt for smitte, skal du ikke møte opp på familievernkontoret. Ta kontakt med oss på telefon, så finner vi en løsning. Når du møter til avtale på familievernkontoret, ber vi om at du ankommer kort tid før din avtale, slik at vi unngår at flere blir sittende på venterommet samtidig. Bruk munnbind og følg ellers smittevernråd som gis av regjering og kommune.

Kontorets åpningstider:
kl. 08.15-19.00 mandag (kveldsstengt i uke 26-33)
kl. 08.15-15.30 tirsdag-fredag

Alle fysiske møter ved Familievernkontoret skal være forhåndsavtalt.

Send oss en e-post

Vennligst vær forsiktig med personopplysninger hvis du kontakter oss på e-post.

De fleste kommer til oss for rådgivning og samtaler om problemer i parforholdet eller i familien. Du kan helt uforpliktende ta kontakt med oss, og alle som jobber hos oss har taushetsplikt.

På familievernkontoret jobber det erfarne familieterapeuter og meklere. Når du henvender deg til oss første gang, vil du få kontakt med en av våre konsulenter som vil be om en kort beskrivelse av årsaken til din henvendelse før du får time hos familieterapeut eller mekler.

Timebestillinger tar vi imot per telefon i kontorets åpningstid. På grunn av større pågang enn kapasitet, er vårt tilbud dessverre begrenset til familier med barn under 18 år.

Vi har som mål å tilby meklingstime innen tre uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning har vi som målsetting at ventetiden ikke skal være mer enn fire uker.

Alle familievernkontor arbeider etter samme lover og regler.

Kommende kurs

Hva med oss/Hva med meg

Inspirerende kurs for dere/deg med barn med nedsatt funksjonsevne og kronisk sykdom. Kursene holdes på gode hotell og er ment som et pusterom og en inspirasjon i en krevende hverdag. Kurset starter fredag kveld og avsluttes søndag etter lunsj. Erfarne fagfolk leder kursene.

Familievernet trenger en opptrappingsplan

Parterapien må prioriteres høyere. Dette ble slått fast av det regjeringsoppnevnte utvalget som i 2019 leverte en gjennomgang av familieverntjenesten (NOU 20/2019).

Tilbyr samtaler på Teams

Familievernet tilbyr også digital rådgivning via Teams. Teams har vist seg til å være et godt verktøy for gjennomføring av både par- og individualterapi, foreldresamarbeid og samtaler med barn og ungdom.

Solveig Kopperstad Bratseth, ny fungerende direktør

Jeg gleder meg til å være med å videreutvikle SKF som en profesjonell leverandør av familieverntjenester.