Christiania

Vi tilbyr gratis parterapi, familieterapi og mekling, samt samlivskurs og foreldreveiledningskurs. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

Christiania

Telefon: 23 28 39 40 

Telefontid:
kl. 08.30 – 11:30 og fra 12:00 – 15.00 alle hverdager, avvik kan forekomme

Kontorets åpningstider:

Mandag Kl.08:00- 19:00

Tirsdag-fredag 08:00-15:30

Alle fysiske møter ved Familievernkontoret skal være forhåndsavtalt.

Send oss en e-post: familievernkontoret.christiania@bufetat.no

MERK: Vennligst vær forsiktig med personopplysninger hvis du kontakter oss på e-post.

De fleste kommer til oss for rådgivning og samtaler om problemer i parforholdet eller i familien. Du kan helt uforpliktende ta kontakt med oss, og alle som jobber hos oss har taushetsplikt. 

På familievernkontoret jobber det erfarne familieterapeuter og meklere. Når du henvender deg til oss første gang, vil du få kontakt med en av våre konsulenter som vil be om en kort beskrivelse av årsaken til din henvendelse før du får time hos familieterapeut eller mekler.

Timebestillinger tar vi imot per telefon i kontorets åpningstid. På grunn av større pågang enn kapasitet, er vårt tilbud dessverre begrenset til familier med barn under 18 år.

Vi har som mål å tilby meklingstime innen tre uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning har vi som målsetting at ventetiden ikke skal være mer enn fire uker.

Alle familievernkontor arbeider etter samme lover og regler.

Kommende kurs

Samlivskurs for par som har barn fra før: -Kjærlighet i nyfamilien- "forelsket og forpliktet"

Mange par lever i “morderne nyfamilier” der èn eller begge har barn fra tidligere forhold. Det har sine gleder og utfordringer. Vi tilbyr en helg med fokus på parforholdet deres! Vi tematiserer tilknytning, følelser, nærhet, kommunikasjon og reparasjon i samlivet. Og vi snakker om livet med dine, mine og våre barn, og hvordan gi tid og rom for alle personer og relasjoner i familien.

Emosjonsfokusert foreldrekurs: FULLTEGNET, Gi barnet en god relasjon til begge foreldrene når samarbeidet er vanskelig. Starter 1.februar 2023

Et kurs for foreldre som ønsker å hjelpe barna med å ha et godt forhold til den andre forelderen, selv om det er vanskelig. Kurset strekker seg over fire halve dager

Circle of security Start 01.mars 2023. Foreldreveiledningskurs Familievernkontoret Christiania

Mange foreldre synes det er utfordrende å gi barna sine trygghet og god oppvekst. Foreldreveiledningskurset Circle of Security (COS), trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre.

Enkel og Effektiv Aggresjonskontroll-FULLTEGNET Kursstart 6.februar Familievernkontoret Christiania

Enkel og effektiv aggresjonskontroll - et kurs om ansvar, kursstart 06.februar

TUNING INTO TEENS. FULLTEGNET. Starter 27.januar 2023 Familievernkontoret Christiania

Familievernet inviterer til foreldregruppe. Å være foreldre kan by på mange gleder, men også usikkerhet og bekymring. Når barnet kommer i tenårene og blir ungdom synes mange foreldre det blir vanskeligere å oppnå kontakt, de føler seg avviste og blir usikre. Tenåringen er nysgjerrig, utforskende og søkende i forhold til identitet og sosial tilhørighet. Det utfordrer oss som foreldre.

Hva med oss/Hva med meg

Inspirerende kurs for dere/deg med barn med nedsatt funksjonsevne og kronisk sykdom. Kursene holdes på gode hotell og er ment som et pusterom og en inspirasjon i en krevende hverdag. Kurset starter fredag kveld og avsluttes søndag etter lunsj. Erfarne fagfolk leder kursene.

Circle of security - FULLTEGNET Start 12.januar Foreldreveiledningskurs Familievernkontoret Christiania

Mange foreldre synes det er utfordrende å gi barna sine trygghet og god oppvekst. Foreldreveiledningskurset Circle of Security (COS), trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre.

Aktuelt

Ny styreleder i Stiftelsen Kirkens Familievern

I mars ble det oppnevnt nytt styre i Stiftelsen Kirkens Familievern (SKF). Bård Mæland, rektor på VID, fortsetter i styret i ny rolle som styreleder.

Stiftelsen Kirkens Familievern følger Åpenhetsloven

Åpenhetsloven har som formål å øke kunnskap og bevisstgjøre virksomheter i forhold til anstendige arbeidsforhold og grunnleggende menneskerettigheter, når det gjelder produksjon av varer og levering av tjenester i hele leverandørkjeden.

Årsmelding for 2022

I fjor hadde SKF til sammen 11 949 nye henvendelser av kliniske saker og meklinger. Eller fikk du med deg Barne- og familieminister Kjersti Toppes besøk på familievernkontoret i Mosjøen? Dette og mye annet finner du i årsmelding for 2022.