Follo

Vårt kontor dekker kommunene Vestby, Ås, Frogn, Ski, Oppegård, Enebakk og Nesodden. Kontoret er en del av Stiftelsen Kirkens Familievern. Alle familievernkontor arbeider etter samme lover og regler. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

Follo

Korona-situasjonen:

Familievernkontorene er nå åpne og tilgjengelige for befolkningen. Møtet må avtales på telefon på forhånd. Tilbudet om telefonkonsultasjoner opprettholdes inntil videre.

Sammen forebygger vi smitte: 

  • Vi ivaretar god hånd- og hostehygiene  
  • Vi anbefaler hånddesinfisering eller håndvask  før og etter besøk
  • Vi unngår håndhilsning ved konsultasjon og holder to meters avstand
  • Vi har innført strengere rutiner for renhold
  • Vi passer på at det ikke er flere en fem i fellesrom
  • Vi avlyser avtaler om noen av partene har tegn til luftveissymtomer eller feber 

Velkommen!

Telefon: 64 91 46 60 

Telefontider:  08:15-11:30 og 12:00–14:00

Epost: kf.follo@bufetat.no

Åpningstider: 08.00 – 15.30

Sted: Familiekontoret holder til i 3. etasje i Idrettsveien 7 (Torvgården) i Ski sentrum.

Familievernkontoret i Follo tilbyr gratis parterapi, familieterapi og pliktig mekling ved samlivsbrudd. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

De fleste kommer til oss for rådgivning og samtaler om problemer i parforholdet og i familien. Eller når det er vansker, konflikter eller kriser i familien. Du kan helt uforpliktende ta kontakt med oss per telefon eller epost.

Merk! Vennligst vær forsiktig med personopplysninger hvis du kontakter oss på e-post.

Vi som jobber på familievernkontoret er utdannet som psykologer, pedagoger, og sosionomer med videreutdanning i familieterapi. I tillegg er det kontorfaglig ansatte. Alle som jobber hos oss har taushetsplikt.

Ventetid: Familievernkontoret har som mål å tilby meklingstime innen 3 uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning har vi som målsetting at ventetiden ikke skal være mer enn fire uker. I disse sakene vil par med barn bli prioritert.

Kommende kurs

Sinnemestring Brøsetmodellen - Follo

Sinnemestringskurset er et tilbud til kvinner og menn som har problemer med å finne passende reaksjonsformer. På dette kurset får du hjelp til å finne ut av hva som ligger bakenfor sinnet, og verktøy til å kontrollere det og finne balanse i livet ditt. Deltagerne må ha hjemmeboende barn.

Samlivskurs for par (helgkurs) 26. og 27. september 2020 - Follo

Bufferkurs er et kurs for par som har vært sammen lenge nok til å ha oppdaget at de samme konfliktene har en tendens til å gjenta seg. DETTE KURSET ER FULLBOOKET!!

Samlivskurs for par (helgkurs) 7. og 8. november 2020 - Follo

Bufferkurs er et kurs for par som har vært sammen lenge nok til å ha oppdaget at de samme konfliktene har en tendens til å gjenta seg. DETTE KURSET ER FULLBOOKET!!

Minikurs - Follo

Kurs for foreldre med høyt konfliktnivå etter samlivsbrudd.

Aktuelt

Tilbyr samtaler på Teams

Familievernet tilbyr også digital rådgivning via Teams. Teams har vist seg til å være et godt verktøy for gjennomføring av både par- og individualterapi, foreldresamarbeid og samtaler med barn og ungdom. 

Solveig Kopperstad Bratseth, ny fungerende direktør

Jeg gleder meg til å være med å videreutvikle SKF som en profesjonell leverandør av familieverntjenester.

Jul i to hus

«Men hva med jul?» Mange foreldre i bruddfase kjenner det spørsmålet. Det setter seg i magen, ja hvordan blir det? Feire sammen, klistre på smilet å late som alt er greit? Feire med barna, måtte trøste dem fordi de savner eller tenker på den andre forelderen? Eller selv feire uten barna, blir det jul da? Hva er riktig, hva er best for barna? Hva vil barna egentlig?