Follo

Vårt kontor dekker kommunene Vestby, Ås, Frogn, Ski, Oppegård, Enebakk og Nesodden. Kontoret er en del av Stiftelsen Kirkens Familievern. Alle familievernkontor arbeider etter samme lover og regler. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

Follo

Familievernkontoret i Follo tilbyr gratis parterapi, familieterapi og pliktig mekling ved samlivsbrudd

 

De fleste kommer til oss for rådgivning og samtaler om problemer i parforholdet og i familien. Du kan ta kontakt med familievernkontoret når det er vansker, konflikter eller kriser i familien. Vi har også samtaler med barn og ungdom. Du trenger ikke henvisning, og kan ta kontakt med oss per telefon dersom du ønsker å bestille time. 

Vi som jobber på familievernkontoret er utdannet som psykologer, pedagoger, og sosionomer med videreutdanning i familieterapi. I tillegg er det kontorfaglig ansatte. Alle som jobber hos oss har taushetsplikt. Når du henvender deg til oss første gang, vil du få kontakt med en av våre kontorfaglige som vil be om en kort beskrivelse av årsaken til din henvendelse før du får time. På grunn av større pågang enn kapasitet, er vårt tilbud dessverre begrenset til familier med barn under 18 år.

 

Åpningstid: Kl. 08.00-15.30

Telefontid: Kl. 08:30-15:00. Avvik kan forekomme.

 

Telefon: 64 91 46 60
Epost: kf.follo@bufetat.no 
(Epost bør ikke inneholde personlig informasjon.)
Sted: Idrettsveien 7 (Torvgården) i Ski sentrum.
Samme bygning som Bogerud Tekstil, men i 3. etasje.


Timebestilling tar vi imot per telefon i kontorets åpningstid. 
Avlysninger kan skje både via telefon og epost.


Ventetid: Familievernkontoret har som mål å tilby meklingstime innen 3 uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning har vi som målsetting at ventetiden ikke skal være mer enn 4 uker.

Kommende kurs

Jeg bor her og der - samtalegruppe for barn med to hjem

Når mamma og pappa ikke bor sammen lenger dukker det opp mange tanker og følelser. Da kan det være fint å snakke med andre barn som har opplevd det samme. I tillegg til å snakke sammen gjør vi også andre ting, f.eks. å se film, tegne, leke og spille spill. Det beste utgangspunktet for barnet er at begge foreldrene er enige om barnets deltakelse. Det er derfor en forutsetning med samtykke fra begge foreldre. Alle foreldre blir invitert til en forsamtale og en ettersamtale. Vi skal starte opp en ny barnegruppe i januar 2025.

"For sint" sinnemestringsgruppe for kvinner

I løpet av kurset ønsker vi å hjelpe kursdeltagerne til å ta skritt i riktig retning for å endre sin livssituasjon til det bedre. Vi vil gi deg noen verktøy som kan være til praktisk nyttig hjelp i de situasjonene der sinne og irritasjon kommer ut av kontroll.

Kurs for foreldre med utfordrende samarbeid etter samlivsbrudd

Om barns reaksjoner på konflikt mellom foreldre.

Aktuelt

Ny styreleder i Stiftelsen Kirkens Familievern

I mars ble det oppnevnt nytt styre i Stiftelsen Kirkens Familievern (SKF). Bård Mæland, rektor på VID, fortsetter i styret i ny rolle som styreleder.

Stiftelsen Kirkens Familievern følger Åpenhetsloven

Åpenhetsloven har som formål å øke kunnskap og bevisstgjøre virksomheter i forhold til anstendige arbeidsforhold og grunnleggende menneskerettigheter, når det gjelder produksjon av varer og levering av tjenester i hele leverandørkjeden.

Årsmelding for 2022

I fjor hadde SKF til sammen 11 949 nye henvendelser av kliniske saker og meklinger. Eller fikk du med deg Barne- og familieminister Kjersti Toppes besøk på familievernkontoret i Mosjøen? Dette og mye annet finner du i årsmelding for 2022.