Follo

Vårt kontor dekker kommunene Vestby, Ås, Frogn, Ski, Oppegård, Enebakk og Nesodden. Kontoret er en del av Stiftelsen Kirkens Familievern. Alle familievernkontor arbeider etter samme lover og regler. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

Follo

Familievernkontoret i Follo tilbyr gratis parterapi, familieterapi og pliktig mekling ved samlivsbrudd

 

De fleste kommer til oss for rådgivning og samtaler om problemer i parforholdet og i familien, samt samtaler med barn og unge. Du kan også ta kontakt når det er vansker, konflikter eller kriser i familien. Du kan helt uforpliktende ta kontakt med oss per telefon eller epost. Du trenger ikke henvisning.

Vi som jobber på familievernkontoret er utdannet som psykologer, pedagoger, og sosionomer med videreutdanning i familieterapi. I tillegg er det kontorfaglig ansatte. Alle som jobber hos oss har taushetsplikt. Når du henvender deg til oss første gang, vil du få kontakt med en av våre kontorfaglige som vil be om en kort beskrivelse av årsaken til din henvendelse før du får time.

 

Telefon: 64 91 46 60
Epost: kf.follo@bufetat.no
Sted: Familiekontoret holder til i 3. etasje i Idrettsveien 7 (Torvgården) i Ski sentrum. Samme bygning som Bogerud Tekstil.

Åpningstid: Kl. 08.00-15.30

Telefontid: Kl. 08:30-15:00. Avvik kan forekomme.

Avlysninger kan skje både via telefon og e-post.
Timebestilling tar vi imot per telefon i kontorets åpningstid. 
På grunn av større pågang enn kapasitet, er vårt tilbud dessverre begrenset til familier med barn under 18 år.

Ventetid: Familievernkontoret har som mål å tilby meklingstime innen 3 uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning har vi som målsetting at ventetiden ikke skal være mer enn fire uker.

Kommende kurs

"For sint" sinnemestringsgruppe for kvinner

I løpet av kurset ønsker vi å hjelpe kursdeltagerne til å ta skritt i riktig retning for å endre sin livssituasjon til det bedre. Vi vil gi deg noen verktøy som kan være til praktisk nyttig hjelp i de situasjonene der sinne og irritasjon kommer ut av kontroll.

Gruppe for foreldre med barn i fosterhjem

Å være forelder og ha sitt barn i fosterhjem er krevende, og mange opplever sorg og skuffelser, men vi vet at du er betydningsfull for barnet ditt.  Derfor håper vi at tilbudet skal bidra til at du og barnet ditt opplever situasjonen og samvær lettere. Gjennom gruppa skal du få støtte av andre i lik situasjon, dele tanker og erfaringer, oppleve respekt, kjenne styrken gjennom samvær med andre i lignende situasjon og finne støtte til å komme videre. Gruppa er gratis, og vi serverer litt enkel mat.

"Jeg er for sint" sinnemestringskurs for menn

I løpet av kurset ønsker vi å hjelpe kursdeltagerne til å ta skritt i riktig retning for å endre sin livssituasjon til det bedre. Vi vil gi deg noen verktøy som kan være til praktisk nyttig hjelp i de situasjonene der sinne og irritasjon kommer ut av kontroll.

Du og jeg og ADHD, et samlivskurs - Follo

Et grunnkurs i å ta vare på parforholdet når en eller begge har ADHD. 

Bufferkurs for par (helgkurs) - Follo

Bufferkurs er et kurs for par som har vært sammen lenge nok til å ha oppdaget at de samme konfliktene har en tendens til å gjenta seg.

Kurs for foreldre med utfordrende samarbeid etter samlivsbrudd

Om barns reaksjoner på konflikt mellom foreldre

Aktuelt

Årsmelding for 2022

I fjor hadde SKF til sammen 11 949 nye henvendelser av kliniske saker og meklinger. Eller fikk du med deg Barne- og familieminister Kjersti Toppes besøk på familievernkontoret i Mosjøen? Dette og mye annet finner du i årsmelding for 2022.

Ny leder på Otta

Geir Vik har vært ved familievernkontoret på Otta i 35 år. En mer dedikert og engasjert person i familievernet skal en lete lenge for å finne. Med stort hjerte for lokalmiljøet kontoret er en del av, har han vært viktig for at familievernet har klart å nå ut til mange. Så det er ikke rart at lokalavisen har skrevet om ham.

Alle er velkommen til Familievernet

Av og til kan kanskje ordet «familie» få oss til å tenke på stereotypen mor, far og barn. Men familien er jo så mye mer enn det. Alle er velkommen til oss. I løpet av året har vi deltatt på flere Pride-arrangement for nettopp å understreke det. Her er noen av folkene våre i aksjon.